Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 117, Firefox (Android) 118, Android WebView 117, Chrome 117, Chrome 116, Chrome 115, Chrome 114, Chrome 109, Edge 117, Edge 116, Firefox 118, Firefox 117, Firefox 91, Firefox 78, Safari/Chrome (iOS) 17.0, Safari/Chrome (iOS) 16.6, Safari/Chrome (iOS) 16.3, Safari/Chrome (iOS) 16.1, Safari/Chrome (iOS) 15.6-15.7, Opera Mobile 73, Opera 103, Opera 102, Opera 101, Safari (MacOS) 17.0, Safari (MacOS) 16.6, Safari (MacOS) 15.6, Samsung 22, Samsung 21

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Studiebarometeret 2023

Studiebarometeret 2023

Rekordmange har sagt sin mening om studieprogrammet sitt i årets Studiebarometeret.

Resultatene viser at det meste peker i riktig retning for studentene på Kunsthøgskolen i Oslo, og at det kan se ut til at vi har lagt pandemi og restriksjoner bak oss.

Høy svarprosent

Dette kommer frem i resultatene av den nasjonale studentundersøkelsen Studiebarometeret 2023, som er i regi av Nokut. Andreårsstudenter på alle bachelor- og masterprogrammer fikk høsten 2023 si sin mening om studiekvaliteten på KHiO. Undersøkelsen hadde en svarprosent på 48, noe som er rekordhøyt og markant høyere enn fjorårets undersøkelse. Mange har jobbet hardt for å få økt svarprosent, ikke minst Studentrådet.

Studenttilfredshet

Resultatene viser at den overordnede tilfredsheten har økt og at den generelt er veldig god, med en score på 4,2 av 5. Dette er 0,5 over de nasjonale tallene og det er fantastiske tall i en tid der KHiO har stått i økonomiske og arealmessige utfordringer. KHiO skårer faktisk det samme som i fjor eller høyere på alle overordnede parametere, og det samme eller høyere sammenlignet med nasjonale tall. Studentene er jevnt over svært fornøyd med egen innsats og tidsbruk, også her ligger Kunsthøgskolen langt over landsgjennomsnittet.

Scoren på faglig og sosialt miljø overordnet har gått opp. Dette er et område som har ligget noe lavere enn ønskelig gjennom en periode med pandemirestriksjoner og post pandemi. Prorektor for utdanning, Heidi Haraldsen, sier at dette er spesielt gledelig:

– Vi har over tid hatt økt fokus på å bedre læringsmiljøet, og særlig i tilknytning til Nokut-tilsynet satte vi i gang flere tiltak. Det er fint å se at arbeidet har gitt resultater. Studentene i Studentrådet er aktivt deltakende i å bedre læringsmiljøet, og vi har re-åpnet studenthuset AkersMek. Studentene generelt er mer på banen. Alt dette har vært med på å bidra, sier Haraldsen.

Utfordringer

Studiebarometeret viser at spørsmål som omhandler tilknytning til arbeidslivet scorer lavere enn ønskelig.  Haraldsen presiserer at dette er resultater som er fanget opp tidligere. 

– Vi ser at studentenes tilknytning til arbeidslivet ligger litt lavt, men vi er glade for å se at scoren har gått opp fra i fjor. På dette området har vi allerede satt i gang tiltak og jobber aktivt med utvikling, og vi ser derfor frem til å følge utvikling i denne scoren i neste års undersøkelse, sier hun videre.

 Tallene fra undersøkelsen viser også at det er noe variasjon mellom avdelingene på KHiO. – Dette er variasjoner som er kjent fra før og ikke så rart med tanke på våre unike, spissede og til dels svært ulike fagmiljøer. Vi vil jobbe videre med disse tallene på avdelings- og studieprogramnivå og følge opp med mer spesifikke tiltak internt i kvalitetssystemet, sier Haraldsen.

Videre prosess

Grunnet den høye svarprosenten har alle avdelinger fått rapporter med sine lokale tall, og svært mange av studieprogrammene har også fått resultater på programnivå. Det vil fremover være interne prosesser på alle avdelinger for å jobbe videre med resultatene fra Studiebarometeret.

Tall for hele KHiO (pdf)
Les mer om Studiebarometeret 2023 på studiebarometeret.no