Disputas

Disputas: Andreas Bunte – Library for A-Scientific Film

Stipendiat Andreas Bunte ved Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling Kunstakademiet, forsvarer sitt forskningsprosjekt "Library for A-Scientific Film".

I løpet av de siste årene har Andreas Bunte jobbet innenfor eksperimentell kortfilm og filminstallasjon. I hjertet av Buntes praksis ligger en interesse for samspillet mellom teknologi, arkitektur og kroppen – og hvordan dette samspillet gjenspeiles i vårt fysiske miljø.

Hans forskningsprosjekt Libarary for A-Scientific Film undersøker en spesialisert filmgenre den såkalte vitenskapelig forskningsfilmen som et format for kunstnerisk produksjon. Når et sandkorn passerer gjennom en sil, strømninger i et elveleie, den ideelle menneskelige saltomortale: Dette er typiske tema i vitenskapelige bevegelsesstudier produsert av Institut für den Wissenschaftlichen Film (IWF). Fram til 2011, produsert IWF tusentals vitenskapelige forskningsfilmer som ble til et stort arkiv av vitenskapelig film. De skulle svare på presserende spørsmål innen forskningen i sin samtid, men tilbyr også svar på spørsmål som kan oppstå i framtiden.

Innom rammeverket for hans tre-årige forskningsperiode ved det norske Stipendiatprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid ved Kunstakademiet på Kunsthøgskolen i Oslo, har Andreas Bunte produsert et antall filmer som approprierer aspekter av den eksplisitt anti-narrative filmmetode som genren har skapt.

Bedømmelseskomité

Dr. Renate Lorenz, leder
Dr. Thomas Elsaesser
Florian Wüst