Utstilling

Foto: Ingrid Eggen.

A Square on a Sphere: Marte Johnslien

Stipendiat Marte Johnslien stiller ut på Lillehammer Kunstmuseum. Gjennom ulike kunstneriske metoder, utforsker hun sider ved naturvitenskap, religion, politikk og historie som kan gi oss et annerledes blikk på verden.

Tid: Utstillingsåpning og boklansering lørdag 20.10 klokka 14.00. Utstillingen står til 24. februar. Åpningstider er tirsdag – onsdag 11–16, torsdager 11–20, fredag – søndag 11–16.
Sted: Lillehammer Kunstmuseum, Stortorget 2, Lillehammer.

Uttrykksformene er mange og spenner fra skulptur, maleri og keramikk til installasjoner, arkitektur og foto. Utstillingen i Lillehammer Kunstmuseum handler om sammenhenger – om vår tilknytning til materialer, til historien og til naturen.

For første gang viser Johnslien resultater av en egen eksperimenterende teknikk for armert keramikk med ulike glasurer.

En av installasjonene er produsert for Lillehammer Kunstmuseum som en del av Marte Johnsliens doktorgradsarbeid i Doktorgradsprogram i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Kunsthøgskolen i Oslo, avdeling Kunst og håndverk.

I forberedelsene til denne utstillingen har problemstillinger innenfor matematikken vært en ledetråd: hvordan oversette vår virkelighetsforståelse til romlige strukturer? Utstillingstittelen «A Square on a Sphere» spiller på nettopp dette paradokset – umuligheten av å overføre en todimensjonal firkant til en tredimensjonal kule.