Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 97, Firefox (Android) 95, QQ browser 10.4, UC browser 12.12, Android WebView 97, Baidu 7.12, Chrome 97, Chrome 96, Chrome 95, Chrome 94, Edge 97, Edge 96, Firefox 96, Firefox 95, Firefox 94, Firefox 91, Firefox 78, Internet Explorer 11, Safari/Chrome (iOS) 15.2-15.3, Safari/Chrome (iOS) 15.0-15.1, Safari/Chrome (iOS) 14.5-14.8, Safari/Chrome (iOS) 14.0-14.4, Safari/Chrome (iOS) 12.2-12.5, KaiOS 2.5, Opera Mini, Opera Mobile 64, Opera 82, Opera 81, Safari (MacOS) 15.2-15.3, Safari (MacOS) 15.1, Safari (MacOS) 14.1, Safari (MacOS) 13.1, Samsung 16.0, Samsung 15.0

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Tre nye professorer tilsatt ved Kunstakademiet

Tre nye professorer tilsatt ved Kunstakademiet

121 søkere fra hele verden har resultert i tre nyansettelser ved Kunsthøgskolens avdeling Kunstakademiet: Jeannette Christensen, Ane Hjort Guttu og Maryam Jafri tiltrer professoratene sine i august.

Nye stillinger ble utlyst i mai i fjor, og har nå resultert i tre nye tilsettinger. De tre nye professorene tiltrer til høsten. To av de nytilsatte er norske kunstnere, en har amerikansk bakgrunn.

-I de siste årene har jeg vært opptatt av forholdet mellom estetikk, etikk og politikk, kunstens plass og tilstedeværelse i samfunnet, både i egen kunstnerisk praksis og som professor. Gjennom prosjekter jeg har initiert med mine studenter har jeg ønsket å bidra til å utvide deres perspektiv på hva det vil si å være kunstner og hva kunstnerisk arbeid kan være, sier Jeannette Christensen.

Hun avsluttet i desember et åremål som professor ved Kunstakademiet og går fra høsten inn i en ny 50 prosent professorstilling.
–Jeg søkte stillingen som professor på Kunstakademiet fordi jeg er dypt engasjert i kunst og kunstutdanning. Å utdanne gode kunstnere er et politisk og humanistisk prosjekt av fundamental betydning. Jeg tror det er viktig for alle kunstnere å følge med på hva kunststudenter driver med og jeg håper å lære mye i denne jobben, sier Ane Hjort Guttu, som tidligere har vært stipendiat ved Kunstakademiet. I august går hun inn 60 prosent i professorstilling.

–Kunstnerisk praksis betyr en fin balansegang mellom arbeid og lek, praksis og uhell, kontroll og tilfeldigheter. Som kunstner og lærer forsøker jeg å gjøre studentene i stand til å utvikle en streng og dynamisk arbeidsprosess som kan opprettholde studentenes arbeid lenge etter at de har avsluttet sin kunstutdanning. Jeg gir alltid en svært personlig og individuell utdanning til hver enkelt student, samtidig som jeg vil bygge et miljø og en diskurs rundt kunstproduksjon, sier Maryam Jafri, amerikanskfødt kunstner bosatt i København. Hun går inn i en 70 prosent professorstilling fra høsten.

Jeannette Christensen bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved Bergens kunst- og håndverksskole, Grafisk Design, Vestlandets Kunstakademi og Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts, Paris. Stipendiat ved P.S.1 International Studio Program i New York, 1992-93. Fra 1998-2000 professor og leder av Skolen for Mur og Rum ved Det Kgl. Danske Kunstakademi, København. 2000-2007 professor II ved Kunsthøgskolen i Bergen, avd. Kunstakademiet og som professor i 100% stilling ved Kunstakademiet, KHIO fra januar 2010 til desember 2015. Som del av denne stillingen fra 2010-2014 oppnevnt som medlem av det nasjonale styret i Program for kunstnerisk utviklingsarbeid og nå som varamedlem fram til utgangen av 2018.
Se mer her: http://www.jeannettechristensen.no/

Ane Hjort Guttu bor og arbeider i Oslo, og er utdannet ved kunstakademiene i Trondheim og Oslo, og disputerte med doktorarbeid ved Kunstakademiet ved Kunsthøgskolen i Oslo i 2013. Hun har undervist mellom annet ved avdeling Kunstakademiet ved Kunsthøgskolen i Oslo, Statens håndverks- og kunstindustriskole (nå avdeling Kunst og håndverk ved Kunsthøgskolen i Oslo), Kunst- og designhøgskolen i Bergen og Kunstakademiet i Tromsø, Gerrit Rietveld Akademie, HKU Utrecht og Open School East, London.

Se mer her: http://www.anehjortguttu.net/

Maryam Jafri er utdannet bachelor i engelsk og amerikansk litteratur fra Brown University, og med en master fra New York University's Tisch School of The Arts. Hun har studert ved Whitney Museum Independent Study Program (Studio Art). Bor og arbeider i København, Oslo og New York. Hun har vært gjesteprofessor og avdelingsleder ved Det Fynske Kunstakademi, Odense, og assosierte gjesteprofessor ved BFA-programmet i Film og video ved Det Kgl. Danske Kunstakademi, København.

Se mer her: http://www.maryamjafri.net/

Pressekontakt

kommunikasjonssjef Atle Faye, tlf.: 913 47 369, e-post: atle.faye@khio.no
fungerende dekan Kunstakademiet Saskia Holmkvist tlf.: 47 409 11 359, e-post: saskia.holmkvist@khio.no