Stine Hebert ny dekan ved Kunstakademiet

Kunsthøgskolen i Oslo har tilsatt Stine Hebert som dekan ved avdeling Kunstakademiet for en åremålsperiode på fire år. Hun tiltrer stillingen 1. august 2017.

- Det er med stor glede vi kan annonsere Stine Hebert som ny dekan på Kunstakademiet. Hebert har en faglig profil og en holdning til kunst og utdanning som er i tråd med Kunstakademiets og Kunsthøgskolens ambisjoner, sier rektor Jørn Mortensen ved KHiO i en kommentar. - Med sin nordiske og internasjonale profil, med sin respekt og nysgjerrighet for det norske kunstmiljøet, og med sin interesse for kunstnerisk forskning vil hun være særdeles verdifull når Kunsthøgskolen i Oslo nå går inn i en ny strategiperiode, sier Jørn Mortensen.

- Jeg gleder meg veldig til å starte som dekan og sammen studenter og ansatte utforske framtiden for Kunstakademiet, sier Stine Hebert. - Det blir utrolig spennende å bidra til å utvikle KHiOs satsing på kunstnerisk forskning, og jeg betrakter det som et stort privilegium å få muligheten til å samarbeide på en så avgjørende plattform for den unge kunscenen i Norge.

Stine Hebert (37) er kunsthistoriker med mag.art fra Universitetet i København og master i moderne kunstteori fra Goldsmiths College i London. Hun har tidligere vært rektor ved Det Fynske Kunstakademi og fungerende direktør ved Baltic Art Center. Hun har kuratert internasjonale utstillinger, vært rådgiver ved offentlige utsmykkingsoppdrag, gjestelærer og foredragsholder ved ulike høgskoler i tillegg til å publisere faglige artikler og være redaktør for fagbøker. Hebert bor i dag i København og kommer til KHiO fra stillingen som kurator ved Malmö Konstmuseum.

Kunstakademiet har 18 faglig ansatte, over 80 gjestelærere og 105 studenter fordelt på bachelor og masterutdanning. Avdelinga har for tida fire stipendiater knyttet til programmet for kunstnerisk utviklingsarbeid. Kunstakademiet samarbeider med en rekke institusjoner nasjonalt og internasjonalt.

Pressekommentar

Jørn Mortensen, rektor ved Kunsthøgskolen i Oslo
mobil: +47 945 23 328, e-post: jorn.mortensen@khio.no