Ruhwald blir professor II ved KHiO

Styret ved Kunsthøgskolen i Oslo har kallet Anders Herwald Ruhwald til en stilling som professor II i 20% ved Avdeling Kunst og håndverk.

– Ruhwald omtales ofte som en av samtidens fremste keramiske kunstnere og det har åpnet seg en unik mulighet til å etablere et langsiktig samarbeid med han, sier Ellen Katrine Aslaksen, dekan ved Avdeling Kunst og håndverk i en kommentar . – Ruhwald har en uvanlig solid og interessant kunstnerisk praksis som inkluderer skulpturell utforskning, installasjoner, stedsspesifikke prosjekter og konseptuelt gjennomtenkte utstillinger, og vi gleder oss over å få han med på laget.

Ruhwald har en aktiv internasjonal utstillingskarriere, med over 30 soloutstillinger på museer og gallerier i Europa, USA og Asia. Verkene hans er representert i mer enn 25 samlinger, blant annet The Victoria and Albert Museum (London), Musée des Arts décoratifs (Paris), The Denver Art Museum (USA), The Philadelphia Museum of Art (USA) og Nasjonalmuséet i Stockholm.

Professor II-stillingen er et åremål på fire år. Med en ansettelse av Anders Herwald RuhwaId vil avdeling Kunst og håndverk og KHiO knytte til seg verdifull undervisnings- og veilederkompetanse.

– KHiO har et av de mest avanserte keramikkverkstedene i verden og jeg gleder meg til å undervise i så fantastiske omgivelser, sier Ruhwald i en e-post. – De siste 15 årene har jeg arbeidet med skulptur og installasjon der keramikk spiller en viktig rolle. Jeg underviser ut i fra en forståelse av keramikk som del av samtidskunsten generelt, og ser det som min oppgave å utvikle en materialbasert og konseptdrevet kunstnerisk praksis med den enkelte student.

Ruhwald har sin utdannelse fra Royal College of Art i London (2005), og The Royal Danish Academy of Fine Arts, School of Design (2000). Han er født i Randers i Danmark i 1974 og bor og arbeider i Detroit og Chicago, USA.

Anders Herwald Ruhwald har vært leder av keramikkavdelingen ved Cranbrook Academy of Art i Detroit i perioden 2008-2017. Utdanningen der er et 2-årig masterprogram og regnes som en av USAs beste keramikkutdanninger. Tidligere var han Associate Professor på The School of the Art Institute of Chicago, USA.

Pressekontakt:

Ellen Katrine Aslaksen, dekan ved avdeling Kunst og håndverk
Tlf.: 926 37 078, e-post: elleasla@khio.no

Maia Strand, kommunikasjonsrådgiver
Tlf.: 924 373 94, e-post: maia.strand@khio.no

Anders Ruhwald / www.andersruhwald.com