Kirsten Kokkin: Jeg underviser fordi jeg liker å delta på en aktuell kunstscene

- Det er veldig annerledes å undervise i Norge enn i Amerika, sier Kirsten Kokkin.

I et lengre intervju med magasinet Kunst får leseren et innblikk i Kokkin sitt virke som kunstner og skulptør og hvordan det er å undervise ved Kunsthøgskolen i Oslo.

- I Amerika er det en annen holdning til det figurative uttrykket, det er rom for alle sjangre og man er flinke til å heie på de som har suksess. Jeg mener det ligger et ansvar hos statlige organer som akademiene og kunsthøgskolene – at de så direkte utestenger en retning, er mildt sagt betenkelig, og lite demokratisk, sier Kokkin i intervjuet.

Les hele intervjuet her: Magasinet Kunst / kk.no:
«Ingen av mine kvinner har urealistiske Barbie-kropper»

Kirsten Kokkin (født i USA 1951) er skulptør med utdannelse fra Statens håndverks- og kunstindustriskole, Statens kunstakademi i Oslo og Kungliga Konsthögskolan i Stockholm. Hun er førsteamanuensis i figurative fag ved Kunsthøgskolen i Oslo hvor hun underviser ved avdeling Kunst og håndverk. Hun har også hatt flere separatutstillinger og en rekke utsmykkingsoppdrag.

Kokkin er aktuell som deltaker i gruppeutstillingen Momentum: Women Drive the Arts in Loveland som vises på Loveland Museum & Gallery i USA. Utstillingen åpner 30. januar og står fram til 10. april 2016.

Foto: Marte Gjærde / KK.no