Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 97, Firefox (Android) 95, QQ browser 10.4, UC browser 12.12, Android WebView 97, Baidu 7.12, Chrome 97, Chrome 96, Chrome 95, Chrome 94, Edge 97, Edge 96, Firefox 96, Firefox 95, Firefox 94, Firefox 91, Firefox 78, Internet Explorer 11, Safari/Chrome (iOS) 15.2-15.3, Safari/Chrome (iOS) 15.0-15.1, Safari/Chrome (iOS) 14.5-14.8, Safari/Chrome (iOS) 14.0-14.4, Safari/Chrome (iOS) 12.2-12.5, KaiOS 2.5, Opera Mini, Opera Mobile 64, Opera 82, Opera 81, Safari (MacOS) 15.2-15.3, Safari (MacOS) 15.1, Safari (MacOS) 14.1, Safari (MacOS) 13.1, Samsung 16.0, Samsung 15.0

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Kandidater til rektorvalget 2019

Kandidater til rektorvalget 2019

Måns Wrange, tidligere rektor ved Kungl. Konsthögskolan i Stockholm og Jørn Mortensen, nåværende rektor ved KHiO, stiller begge som kandidater til rektorvalget.

– Vi er svært glade for så sterke kandidater, sier Morten Gjelten, leder for nominasjonskomiteen. – Ordningen med valgt rektor gir ansatte og studenter anledning til å ta stilling til spørsmål om ledelse og retningsvalg. Samtidig innebærer ordningen at den enkelte også har ansvar for å reflektere rundt grunnleggende viktige sider ved demokrati og utdanningsinstitusjonenes autonomi.

Måns Wrange stiller i par med Anne-Linn Akselsen som prorektorkandidat og Jørn Mortensen i par med Heidi Haraldsen som prorektorkandidat. Det blir valgmøte på Hovedscenen 21. mars kl. 10-12 der kandidatene presenterer seg. Selve rektorvalget blir holdt 4. april 2019.

Det er mulig å nominere alternative kandidater frem til 14. mars. Les mer om valget og prosessen.

Presentasjoner av kandidatene

Read this page in English.

Par 1: Måns Wrange og Anne-Linn Akselsen

Les valgprogram her.

Måns Wrange (rektorkandidat)

Måns WrangeMåns Wrange (1961) er kunstner, skribent, kurator og pedagog bosatt i Stockholm. Hans arbeider er representert på over 200 utstillinger, biennaler og festivaler over hele verden. Noen av hans seneste utstillinger har vært ved GIBCA – Göteborg International Biennial for Contemporary Art, Moderna Museet og Tensta Konsthall i Stockholm. Fra 2014 til 2017 var han gjesteprofessor ved Stockholms universitet der han var grunnlegger av CATS – Centre for Art and Technology in Society – et interdisiplinært forskningssamarbeid mellom Stockholms universitet, Kungl. Konsthögskolan og Kungl. Musikhögskolan. Fra 2008 til 2014 var Wrange rektor ved Kungl. Konsthögskolan i Stockholm, og fra 1995 til 2008 var han først prefekt (avdelingsleder) og deretter professor ved Konstfack. Måns Wrange var aktivt medvirkende i utviklingen av kunstnerisk forskning, først som medlem av arbeisdgruppen for grunnleggingen av den nasjonale forskerskolen, Konstnärliga forskarskolan, deretter som styreleder ved samme institusjon. Som rektor ved Kungl. Konsthögskolan ledet han etableringen av intitusjonens første ph.d.-program. Måns Wrange har også vært forskningsveileder ved Institutionen för data- och systemvetenskap ved Stockholms universitet fra 2010 til 2014 og ved Kunsthøgskolen i Oslo fra 2005 til 2009. Måns Wrange sitter i styrene ved den svenske Statens Kulturråd og i forskerseminaret Fria Seminariet i Litterär kritik. Han har også tidligere vært styremedlem i den svenske Statens Konstråd og i IT-kommisjonens ekspertkomité for IT og kultur.

Anne-Linn Akselsen (prorektorkandidat)

Anne Linn AkselsenAnne-Linn Akselsen er førsteamanuensis med programansvar for bachelorstudiet i samtidsdans. Akselsen har en omfattende karriere både som koreograf og utøver. Hun har jobbet som danser i Rosas med koreograf Anne Teresa De Keersmaeker, samt frilans for koreografer som Salva Sanchis, Jean Luc Ducourt og Heine Avdal. Anne-Linn har sin utdannelse fra Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm og fra P.A.R.T.S. i Brussel, hvor hun fullførte både ”training-” og ”research cycle”. Etter endt utdannelse har hun, ved siden av å danse for andre, koreografert egne verk samt startet kompaniet "Human Works" (2009) i samarbeid med Adrián Minkowicz. Hun har koreografert flere bestillingsverk, blant annet for Nasjonalballetten og Aura Dance Company. Hun har mottatt flere utmerkelser for sitt koreografiske arbeid, som 1ste pris ved Baltic Movement Contest for beste solokoreografi ”Sing me, for your life, in a Portuguese Folia, the reason for your happiness”, og hun har mottatt Statens Kunstnerstipend. Hun har undervist både i ballett og samtidsdans på festivaler og i dansekompanier internasjonalt, samt for institusjoner som P.A.R.T.S., SEAD og Kungliga Svenska Balettskolan i Stockholm. Fra 2013 til 2016 var hun fakultetsmedlem og programkoordinator ved P.A.R.T.S. og fra 2015-2018 var hun ansatt som universitetslektor ved Universitetet i Stavanger. Hun kom til KHiO i 2018.

Par 2: Jørn Mortensen og Heidi Haraldsen

Les valgprogram her.

Jørn Mortensen (rektorkandidat)

Jørn MortensenJørn Mortensen er rektor på Kunsthøgskolen i Oslo (siden august 2015). Fra 2011 til 2015 var han dekan ved avdeling Kunst og håndverk ved samme institusjon. Han har tidligere vært assisterende direktør ved Office for Contemporary Art Norway (OCA) (2007-09), informasjons- og formidlingsleder i Kunst i offentlige rom (KORO) (2005-07), direktør ved Momentum – Nordisk Festival for Samtidskunst (2001-05) og daglig leder ved Unge Kunstneres Samfund (UKS) (1993-01). I 2011 redigerte han “Kunsten i Operaen” (Forlaget Press 2011) med tekster fra blant andre Marta Kuzma, Hans-Ulrich Obrist og Jürg Heisser. Han var også leder for kunstutvalget for minnesteder etter 22. juli. Jørn Mortensen er utdannet ved Universitet i Oslo med fagene medievitenskap, idéhistorie og musikk. Mortensen er også utøvende musiker.

Heidi Haraldsen

Heidi HaraldsenHeidi Marian Haraldsen er høgskolelektor i pedagogikk og studieprogramansvarlig for praktisk-pedagogisk utdanning (PPU) i dans og teater. Haraldsen har også vært fagansvarlig for kurset i "pedagogikk, vurdering og veiledning i kunstopplæring" for ansatte. Ved KHiO har hun undervist og jobbet med kunstpedagogikk siden 2008. Heidi er utdannet dansekunstner med en bachelor i dans fra Statens balletthøgskole (KHiO). Hun har lang profesjonell erfaring innen dans, først og fremst som pedagog og koreograf, men også som danser, bl.a. har hun produsert og turnert for Den kulturelle skolesekken, jobbet med dans for kamera, og en rekke kunstprosjekter ute i lokalsamfunn rettet mot ulike målgrupper. Heidi har også i en årrekke vært kunstnerisk leder og koreograf for Danseverket dansekompani, et ungdomskompani som er del av et lokalt talentutviklingsprosjekt. Hun har videre akademisk utdanning fra Pedagogisk forskningsinstitutt ved Universitet i Oslo med hovedfag (cand.ed) med avhandlingen «Det estetiske mennesket - betingelser for en mer estetisk pedagogikk». I forbindelse med utdanningsreformen Kunnskapsløftet, jobbet hun som fagredaktør og forfatter for læremidler i dans gjennom serien Scenetreff (Tell forlag). Heidi er ute i 75% permisjon i 4 år (høst 2015-vår 2019) for å ta en doktorgrad om talentutvikling ved Norges idrettshøgskole. Der forsker hun på hvilken betydning individuelle og kontekstuelle (læringsmiljøet) faktorer har for utøveres motivasjon, prestasjon og psykiske helse.