Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 104, Firefox (Android) 101, QQ browser 10.4, UC browser 12.12, Android WebView 104, Baidu 7.12, Chrome 104, Chrome 103, Chrome 102, Edge 104, Edge 103, Firefox 103, Firefox 102, Firefox 91, Firefox 78, Internet Explorer 11, Safari/Chrome (iOS) 15.5, Safari/Chrome (iOS) 15.4, Safari/Chrome (iOS) 15.2-15.3, Safari/Chrome (iOS) 14.5-14.8, Safari/Chrome (iOS) 14.0-14.4, Safari/Chrome (iOS) 12.2-12.5, KaiOS 2.5, Opera Mini, Opera Mobile 64, Opera 89, Opera 88, Safari (MacOS) 15.6, Safari (MacOS) 15.5, Samsung 18.0, Samsung 17.0

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Oktober er sikkerhetsmåned

Oktober er sikkerhetsmåned

Oktober er nasjonal sikkerhetsmåned i regi av Norsk senter for informasjonssikring. På KHiO skjer flere aktiviteter.

Trygghet og tillit til systemer er viktig i hverdagen. Det er i alles interesse at man bidrar til å beskytte høgskolens verdier ved å beskytte intern informasjon og bidra til at uvedkommende ikke får tilgang til denne.

Derfor er oktober også KHiOs sikkerhetsmåned. De ulike aktivitetene har som mål å øke studenter og ansattes kompetanse, slik at man kjenner til hvordan de ulike systemene virker og hvordan man skal handle i en gitt situasjon.

Aktiviteter

Kurs i informasjonssikkerhet

KHiO tilbyr alle ansatte og studenter et kurs i informasjonssikkerhet, et e-læringskurs, for å øke studenter og ansattes handlingskompetanse. Det vil bli sendt ut to leksjoner hver uke i sikkerhetsmåneden. Kurset sendes ut fra avsender "Kurs i informasjonssikkerhet 2021" og består av en serie med 2–3 minutters moduler. Første leksjon sendes ut tirsdag 5. oktober

Stand

I servicesenteret vil det være stand der du kan få hjelp og bistand med:

  • E-læringskurs
  • Legge til sikresiden.no på mobil
  • Bruk av digitale skjemaer for varsling og avvik

Sikre siden

Sikresiden.no lages av og for norske universiteter, høgskoler og forskningsvirksomheter. Ved å bruke sikresiden vet studenter og ansatte hva de bør gjøre når noe skjer, og hvordan de kan bidra forebyggende. Hensikten med sikresiden er å gi studenter og ansatte handlingskompetanse slik at de vet hva de selv kan gjøre i uønskede situasjoner, hvor de kan få hjelp, hvordan de kan bidra til å forebygge uønskede hendelser.

Her finner du bl.a. informasjon om smittevern, brannvern, personvern og tips om opphavsrett, eller hva du gjør for å unngå å bli hacket.