Nettleseren støttes ikke av khio.no, og siden kan vises feil. Vennligst oppgrader til en moderne nettleser. Hvis dette ikke er mulig, prøv å skru av javascript. Siden vil bli da enklere, men for det meste fungere.

Støttede nettlesere: Chrome 92, Firefox (Android) 90, QQ browser 10.4, UC browser 12.12, Android WebView 92, Baidu 7.12, Chrome 92, Chrome 91, Chrome 90, Edge 92, Edge 91, Firefox 91, Firefox 90, Firefox 89, Firefox 78, Internet Explorer 11, Safari/Chrome (iOS) 14.5-14.7, Safari/Chrome (iOS) 14.0-14.4, KaiOS 2.5, Opera Mini, Opera Mobile 64, Opera 78, Opera 77, Safari (MacOS) 14.1, Safari (MacOS) 14, Safari (MacOS) 13.1, Samsung 14.0, Samsung 13.0

Javascript er skrudd av. khio.no bør fungere, men med et enklere grensesnitt.

Åpningstider på skolen

KHiOs åpningstider framgår på høgskolens eksterne nettside khio.no. Studentenes adgang til  høgskolens bygg står i driftsreglement

Campus er stengt etter semesterslutt i juni og fram til semesterstart i august.

Høgskolen holder også stengt i forbindelse med påske, pinse, 17. mai, julaften, 1. og 2. juledag og 1. nyttårsdag.

Alle studenter får utlevert et nøkkelkort med personlig kode som gir tilgang til fellesområder, ditt fagområdes arbeidsplasser, og de verkstedene du blir sertifisert til. Nøkkelkortet er også bibliotekskort, printkort og gyldig legitimasjon på skolen.

Hva drift kan hjelpe med

Drift arbeider med service og teknisk bistand til brukerne av huset, og kan besvare spørsmål om bruk og tilrettelegging av lokalene. 

Drift er tilgjengelig på epost, helpdesk-drift@khio.no, og på Servicekontoret som ligger ved Resepsjonen. Servicekontoret deles med IT, og er bemannet man-fre 09.00 - 15.00 (sommertid 09.00 - 14.00).

Drifts arbeidsoppgaver omfatter blant annet

 • Møblering og tilrettelegging av rom, hjelp til montering av utstillinger, avfallshåndtering, utskifting av lysrør og andre alminnelige innvendige vaktmesteroppgaver.
 • Drift setter pris på å få beskjed om ting rundt om på huset som ikke fungerer som de skal.
 • Sammen med gårdeier har drift ansvar for byggets tekniske anlegg som ventilasjon, varme, lys, gass etc., og har i tillegg ansvaret for sikring av bygg, adgangskontroll (nøkkelkort), brannvern og brannsikkerhet.
 • Hjelp med adgangskort.
 • Lån av litt verktøy.

Drift er ikke behjelpelig med

 • Kjøring og transporter for studenter
 • Montering av spotter og lyssetting av utstillinger. Dette er det Lysavdelingen på Scenefag som tar seg av, og dere når dem på tlf. 95 45 63 54 (Lystekniker Kaja Glenne Lund)
 • Printere, kopimaskiner, prosjektorer og a/v-anlegg, nettverk og pc/mac. Dette er IT sitt ansvar, og dere når også dem på Servicekontoret eller ved mail til helpdesk-it@khio.no
 • Bygging med skolens så kalte «lettvegger»

Montering og lagring av arbeider

Grunnet krav fra gårdeier og Oslo brannvesen hefter det noen begrensinger ved bruken av huset. Se vår oversikt over ting som vi ber dere om å ta hensyn til under arbeid, eller lagring av ting på huset.

 • Vegger av tre og gips, slik som takplater av tresonitt kan dere skru ting fast i. Ikke monter eller heng ting i sprinklerrør eller sprinklerhoder, brannvarslingsanlegg, armaturbroer, ventilasjons-, gass- eller vannrør etc. Ta kontakt med drift hvis dere har spørsmål eller trenger hjelp med montering.
 • Ikke hensett, lagre eller monter ting foran brannslukkingsutstyr eller i rømningsveier. Rømningsveier er merket med grønn skilt og omfatter blant annet alle trappeløp og mange korridorer og passasjer til hoveddører.
 • Ikke bygg tak over utstillinger eller deler av lokaler, siden vann fra sprinklersystemet da ikke kommer til, skulle brann oppstå.
 • Sjekk også gjerne med oss først hvis dere ønsker å stille ut på skolens område utover i galleriene, slik at planene deres ikke krasjer med for eksempel brannsikkerheten eller planlagte aktiviteter.

Praktiske spørsmål

Hvis du har praktiske spørsmål knyttet til studiet ditt finner du riktig person å spørre her.

Resepsjonen

Ofte kan resepsjonen være behjelpelig med svar på ting du lurer på. Resepsjonen finner du til høyre for hovedinngangen.

Resepsjonsvakt tilstede mandag–torsdag fram til kl. 20.00

Tlf. 22 99 55 00, resepsjonen@khio.no.

Servicesenteret

På servicesenteret kan du få studierelatert informasjon og praktisk hjelp, for eksempel veianvisninger til ukjente deler av Kunsthøgskolens område og hjelp til å finne ut hvor undervisningen din skal foregå, i tillegg til masse annet. Servicesenteret ligger rett innenfor hovedinngangen.

Åpningstider: Mandag–fredag fra kl. 08.00–15.45/15.00.

Studiekonsulenter

Gå inn på ansatt-delen av nettsida til KHiO og søk etter 'studiekonsulent' for å få opp oversikt over hvem som er studiekonsulent på din avdeling.

Faglig ansatte

Gå inn på ansatt-delen av nettsida til KHiO og velg din avdeling fra nedtrekksmenyen for å finne dekaner, professorer, lektorer og stipendiater.

Verksmestre

Se oversikten over verksteder, eller gå inn på ansatt-delen av nettsida til KHiO og søk etter 'verksmester' for å få opp oversikt over hvem som har ansvar for de ulike verkstedene.

Arrangere fest

For å arrangere fest på skolen må du få opplæring i brann- og sikkerhetsrutiner, og signere kontrakter.

Oversikt over kontrakter og reglementer 

Send e-epost til HelpDesk med informasjon om:

 • Når og hvor dere vil ha festen
 • Hvor mange som kommer
 • Hvem som står som ansvarlig for festen

Dersom du planlegger en fest er det viktig å huske at Kunsthøgskolen har retningslinjer for servering av alkohol. Studentforeninger og ansatte skal bidra til at retningslinjene overholdes. Ansvarlig arrangører har ansvar for å overholde retningslinjene og å sette seg inn i gjeldende lovverk.

Alle fester på skolen må avsluttes på et tidspunkt som muliggjør at alle er ute av huset kl 00.00, og etter kl 20.00 må det være stille utendørs. All rydding etter fester må dere ta dere av selv.

Ved spørsmål om rydding og renhold kan dere kontakte Renholdsleder Tone Veisten på 45413221.

Sommerkontrakt

Om sommeren er skolen stengt for studenter, men med sommerkontrakt kan du jobbe på skolen også da.

Datoer for sommerstenging blir informert om i slutten av vårsemestret.

Studenter som trenger ekstra tid for å fullføre sitt studieløp eller for å arbeide med studierelaterte prosjekter har mulighet å søke om å få arbeide på skolen også under sommeren. Denne søknad rettes til dekan eller studieleder. Ved innvilget søknad blir studenten tildelt et enkelt sommeratelier i et bestemt bygg. Alle KHiOs verksteder er stengt for alle studenter uten unntak under hele sommeren.

Beredskap og krise

Kunsthøgskolen i Oslo har utarbeidd eigen beredskapsplan og rutine for krisehandtering.

Du finn oversikt over alle nødvendige naudnummer og kven du bør kontakte internt på khio.no