Ny strategisk plan
Arbeidet med ny strategisk plan starter med styreseminar november 2021, og vil involvere hele organisasjonen før vedtak mot slutten av 2022.
Strategi – plan for prosess – modell for involvering

Innspillsrunde fra organisasjonen
Med utgangspunkt i tre fokusområder (kunstnerisk kjerne, bærekraft, strategisk samarbeid) som er fastsatt for Kunsthøgskolens strategi bes organisasjonen om å bidra med innspil som kan konkretisere strategien.
Innspillene kan for eksempel konkretisere avdelingens forslag til:
- faglig retning: hva som skal prege den faglige retningen innen fokusområdet
- faglige prioriteringer: hvilke faglige prioriteringer som skal være førende innen fokusområdet
- mål: hva som skal oppnås mer konkret innen fokusområdet
- resultater: hva som kan vise at mål er nådd innen fokusområdet
Last ned skjema for innspill
Kunstnerisk kjerne
Kunstnerisk kjerne handler om å bestrebe seg på, ut fra aktuelle forutsetninger, å la de faglige prioriteringene lede arbeidet i utviklingen av de tre områdene Kunsthøgskolens virksomhet bygger på: undervisning, forskning og formidling.
Bærekraft
Bærekraft i utvidet forstand påvirker både samfunnet og institusjonen, det er derfor noe som må forstås både ut fra sosiale og kulturelle sammenhenger og ut fra miljø- og klimaspørsmål. Som overskrift inkluderer ”Bærekraft” derfor både bærekraftig verden, og bærekraftig utdanning og arbeidsliv.
Strategisk samhandling
Samarbeid uttrykker strategiske valg som skal bidra til å styrke fagmiljøene og Kunsthøgskolen. Gjennom å identifisere og søke muligheter for bedre bruk av eksisterende ressurser samt gjennom internt og eksternt samarbeid kan nytt handlingsrom og flere ressurser til prioritert arbeid frigjøres. Strategisk samarbeid omfatter også forholdet til yrkeslivet og ambisjonen om å være en synlig aktør i de sammenhengene vi opererer i, som samlet sett består av: forskning, formidling og undervisning.
Prosessledelse
Rektoratet som prosessledelse:
Rektoratet presenterer problemstillinger, motiverer til deltakelse og legger til rette for gode diskusjoner i på ulike møtearenaer
Rektoratet gjennomfører dette i samarbeid med enhetsledere (dekaner, seksjonssjefer, ledere for organ, råd og utvalg oa)
Sekretariat:
Utreder kunnskapsgrunnlag
Understøtter prosessen
Sikrer tilgang til dokumenter, innhenter innspill, sammenstiller osv.
Ressurser tilsvarende ca 60% stilling i 12 måneder, anslagsvis kr 500.000.
Organisasjonsforankring
Styremøte 26.10.2021 - referat - sakspapir sak 64/21