Utstilling

Galleri Seilduken: There is No Such Thing as a Guilty Pleasure

Med en tanke og et ønske om å bli oppfattet som en lek med gravitasjon, blir utstillingens skulpturer skapt og plassert i et nesten nervøst balansepunkt fra å falle i bakken.

THERE IS NO SUCH THING AS A GULITY PLEASURE
- en serie enkeltstående keramiske skulpturer

En selvpålagt grense på 10 kg leire per skulptur, utforsker Eyvind Solli Andreassen form, volum og størrelse i søken etter hvor mye ulik bearbeiding av et materiale som leire kan forandre den visuelle oppfattelsen av objektet - fra en form, til en annen.

Skulpturene er helt uten glasur, og er isteden produsert av ulike typer leire, i et ønske om å bruke de ulike egenskapene og det naturlige uttrykket i leiren, og gjennom dette fremheve tekstur og overflate, på innsiden og utsiden hvor det glatte møter det rue.

Utstillingen, som åpner torsdag 15.02, kl. 18.00, inviterer publikum til å vandre blant skulpturene og observere både på avstand, eller gå helt inn på innsiden av hver enkelt skulptur.


Eyvind Solli Andreassen
(1986) er opprinnelig fra Heistad i Porsgrunn. Han bor i dag i Oslo, hvor han er i ferd med å etablere seg som et nytt, spennende navn i den kreative kunstbransjen. Eyvind er tidligere utdannet platearbeider og sveiser, etter å ha jobber 4 år som platearbeider på et båtværft flyttet han fra Porsgrunn for å starte en kunstutdanning og etter en endt 3 årig bachelor på keramikk avdeling ved Kunsthøgskolen i Oslo og et semester ved Fine Arts avdeling på School of Visual Arts i New York er han tilbake i Oslo og for øyeblikket inne i sitt første år som master student i Medium- og materialbasert kunst. En variert studie- og yrkesbakgrunn gjenspeiles i en tilsvarende variert bruk av materialer og medier, med en hovedvekt på større installasjoner og skulpturer i tre, metall og keramikk.