Utstilling

Merete Røstad: Kammer - en lydskulptur om de glemte kvinnene fra Oslo øst

I sommer kan du oppdage historier fra Oslos glemte kvinner i form av en lydskulptur plassert utenfor Munchmuseet. Skulpturen er laget av kunstner og stipendiat Merete Røstad.

Sted: Munchmuseet, Tøyengata 53

På en spesialbygd transportsykkel har kunstner og stipendiat Merete Røstad reist rundt i hovedstaden og samlet inn historier fra Oslos østkant. Etter samtaler med lokalbefolkningen, historielag og studier av protokoller fra Kontoret for utsatte i Byarkivet i Oslo, har Røstad skapt lydskulpturen Kammer. Her kan du høre ti fortellinger som nå tar plass ved siden av byens offisielle historie.

Det imaginære kammeret er åpent for publikum døgnet rundt, og den runde plattformen er innsatt med selvlysende steiner, som gjør at den glimrer blått i mørket.

Lydskulpturen er et bestillingsverk for Munchmuseet i bevegelse, kuratert av Natalie Hope O'Donnell og en del av Merete Røstads stipendiat ved avdeling Kunst og håndverk, Kunst i offentlige rom.

Gjenfortellere: Unni Kristin Skagestad, Helen Vikstvedt, Gjertrud Louise Gynge, Marte M. Solem, Miriam Sogn, Sarah MacDonald Berge, Trine A. Wiggen, Ingri Enger Damon, Saila Hyttinen og Karin Klouman.

Arrangementer:

Skriveverksted: 2 timers skriveverksted den 19.juni – inviterte workshop.
Seminar: 15. september. klokken 14:00-17:00 (innslipp fra klokken 13.30), Foredragssalen på Munchmuseet.


Merete Røstad bor og arbeider i Oslo og Berlin. I hennes kunstneriske praksis inngår undersøkelser av hvordan kollektive minner markerer omgivelsene og hvordan man kan tyde sporene etter ulike historiske hendelser – små og store. Hun jobber prosess-basert, ofte med kunst i offentlig rom og med ulike samfunnsgrupper. Røstad er utdannet ved Bauhaus Universität (Tyskland), og er for tiden stipendiat ved Kunsthøgskolen i Oslo.