EndNote hjelper deg å ta vare på og holde orden på referansene dine. Programmet setter inn siteringer og lager litteraturlister i Word- og OpenOffice-dokumenter. EndNote kan også brukes til billed-, lyd- og filmmateriale, samt nettadresser.

Trenger du EndNote på din maskin?

Studenter og ansatte ved Kunsthøgskolen i Oslo kan få EndNote installert på sin maskin. Kunsthøgskolen har EndNote-lisenser både for pc og mac. Trenger du EndNote på din maskin? Du laster selv ned programvaren på din maskin fra endnote.com. Ta så med deg maskinen til biblioteket, så legger vi inn product key, slik at du får installert og tatt i bruk fullversjonen av programmet.

NB! Alle studenter ved Kunsthøgskolen har imidlertid tilgang til den enklere versjonen EndNote Web. NB! For å registrere deg som bruker i EndNote Web, må du være pålogget Kunsthøgskolens nettverk!

Hvordan bruke EndNote?

EndNote og Connection Files

Mange av databasene som biblioteket har tilgang til kan søkes direkte i fra EndNote med EndNote sitt eget søkegrensesnitt. EndNote X7 mangler den nødvendige "Connection File" for søk i Norart. Du er derfor nødt til å installere disse selv.

Last ned og installer:

Fremgangsmåte for å installere Connections Files:

 1. Klikk på lenken og velg Lagre som.
 2. Fjern Copy bak navnet og avslutt med Lagre. EndNote vil sørge for at filen blir lagret på korrekt sted. (C:\Documents and Settings\[Ditt brukernavn]\Mine dokumenter\EndNote\Connections) 
 3. Deretter kan du koble deg opp fra EndNote til f.eks BIBSYS Ask ved hjelp av Tools > Online Search.
 4. Klikk på lenken og velg Open. Filen vil nå åpne seg i EndNote redigeringsmodus. 
 5. Velg File > Save As > Fjern Copy bak navnet og avslutt med Save. EndNote vil sørge for at filen blir lagret på korrekt sted. (C:\Documents and Settings\[Ditt brukernavn]\Mine dokumenter\EndNote\Connections)
 6. Deretter kan du koble deg opp til f.eks BIBSYS Ask ved hjelp av Tools > Online Search.

EndNote Web

 • Gå via ISI web of Science – ingen installasjon, bare passord
 • Lage egne referanselister
 • Lagre direkte fra Web of Science
 • Integrering med Word
 • Mappene kan (enkelt) deles
 • Opptil 10 000 referanser
 • Kan ikke lage egen stil, men har alle grunnleggende funksjoner
 • Mer info: http://www.endnoteweb.com/

EndNote og Word

EndNote kan brukes integrert i skriveprosessen, og "snakker" sammen med Word. Når du siterer en utgivelse i teksten, lager du enkelt en henvisning ved hjelp av EndNote, som henter den aktuelle referansen og legger den i en ferdig ordnet litteraturliste i dokumentet ditt.

HJELP! Hjelpetasten [F1]: Kan brukes i hvert vindu eller dialog en befinner seg i. Annen hjelp kan hentes fra internett: http://www.endnote.com/support/